Tandsygdomme

På tandklinikken undersøger og behandler vi hunde og katte med mistanke om- eller med allerede diagnosticeret sygdom i mundhulen. Det kan være alt fra tandsygdomme til sygdomme i kæber, tunge, læber eller spytkirtler.

Alle patienterne bliver grundigt undersøgt ofte i bedøvelse, og der tages eventuelt digitale røntgenbilleder og lejlighedsvis CT-skannes for at sikre en så korrekt diagnose som muligt.

Hvad kan du forvente?

Først vil dyrlægen med speciale inden for mundhulesygdomme gerne se patienten til en konsultation, hvor vi kigger på dyret og diskuterer mulighederne med ejeren. Da vores patienter ofte ikke tillader en tilstrækkelig grundig undersøgelse af mundhulen, mens de er vågne, kan det være nødvendigt at bedøve dem for at kunne stille en rigtig diagnose. Tillige er det ikke muligt at foretage nogen former for behandling på et vågent dyr. Bedøvelsen vil oftest foregå en anden aftalt dag end på konsultationsdagen.

Da vi er et undervisningsdyrehospital under Københavns Universitet, vil der desuden være dyrlægestuderende til stede ved konsultationen. Her vil du blive interviewet af dyrlægen og de dyrlægestuderende om de symptomer, som du har bemærket hos din hund/kat og om deres varighed og karakter.

Din hund/kat vil få foretaget en almen sundhedsundersøgelse med henblik på den forstående bedøvelse samt en undersøgelse af selve problemet, så vidt dyret tillader dette. Herefter tager dyrlægen stilling til hvilke videre undersøgelser, der yderligere er brug for. Dette kan for eksempel være blodprøve for at se om dyrets indre organer kan tåle en bedøvelse.

Hvornår modtager vi patienter?

Ved henvisninger modtager vi patienter efter aftale med ejeren. Den praktiserende dyrlæge som har henvist dig til os vil få tilsendt en redegørelse, hvor vi informerer om diagnose, undersøgelsesresultater og behandling af din hund/kat.

Kontaktinformation

Tandklinikken kan kontaktes via dyrehospitalets reception på telefon nummer 9350 9548 i tidsrummet 8:30-15:30 eller via henvisningsformular for dyrlæger på hospitalets hjemmeside.