Almen Dyreklinik

Almen Medicin fungerer i praksis som en almindelig dyreklinik, men hvor de studerende kan lære, hvordan konsultationer foregår hos de praktiserende dyrlæger. Alle dyreejere med behov for dyrelægehjælp kan bruge os, men akut syge/tilskadekomne
patienter varetages af vores akutmodtagelse. Vi har tidsbestilling og man kan bestille tid til en almindelig konsultation ved at ringe til 3533 2930 i dyrehospitalets åbningstid. Hvis patienten i konsultationen viser behov for specialiserede undersøgelser eller indlæggelse, henvises den videre til vores medicinske eller kirurgiske specialister.

I Almen Klinisk Praksis ser vi både raske dyr, fx i forbindelse med vaccination og klargøring til rejser, samt dyr med sygdomme som fx øreproblemer, kløe, hoste, diarré, knuder i huden og forskellige betændelsestilstande. Vi tilbyder også diagnostiske undersøgelser af f.eks. hud, blod, urin og afføring samt røntgenundersøgelser og ultralydsscanninger.

Hvad kan du forvente?

Almen Klinisk Praksis er en del af et undervisningshospital, hvor vi uddanner dyrlæger og veterinærsygeplejersker. Derfor vil du og dit dyr blive modtaget af 4.-års dyrlægestuderende. Disse vil indlede konsultationen med en samtale om dit dyr og dets eventuelle sygehistorie og derefter foretage en undersøgelse af dyret. Uddannede dyrlæger undersøger også dit dyr samt vejleder de studerende undervejs og vil løbende sikre sig, at alt bliver udført fagligt korrekt. Herefter vil evt. yderligere undersøgelser blive foretaget, ofte med hjælp fra en veterinærsygeplejerske.

Fordi de dyrlægestuderende skal have tid til selvstændigt og grundigt at undersøge dit dyr og efterfølgende udføre papir- og computerarbejde, bør du påregne ekstra tid til dyrlægebesøget. Du vil også møde forskellige dyrlæger fra gang til gang. Til gengæld oplever de fleste et meget fagligt og omsorgsfuldt forløb. Vore undersøgelser og behandlinger vil være baseret på den nyeste viden, fordi vi er en del af et universitetshospital, hvor vi nyder fordel af den øvrige ekspertise.

Svar på undersøgelser får du enten i forbindelse med konsultationen, eller der vil blive ringet til dig, når svar foreligger. Undersøgelser og prøver udføres som hovedregel ambulant, dvs. uden indlæggelse. Skal dit dyr have medicinsk behandling, udleveres dette på stedet eller der udskrives en recept, som ekspederes på et almindeligt apotek. Betaling
foregår kontant eller med betalingskort efter endt konsultation.

Hvornår og hvordan modtager vi patienter?

Almen Klinisk Praksis modtager patienter alle hverdage mellem 9.20 og 14.00. Tid skal forinden bestilles på tlf.3533 2930 på hverdage 8.30-15.30.

Hvad bør du medbringe til dyreklinikken?

Du kan selv hjælpe os, så vi kan hjælpe dig og dit dyr bedre, ved at tjekke nedenstående huskeliste inden besøget.

Ved alle besøg, medbring venligst:

  • Dyrepas eller andre vaccinationsdokumenter.
  • Liste over aktuelt medicinforbrug (præparaters navne, styrke og dosis), loppebehandling og fodertilskud.
  • Oplysninger om fodring (hjemmelavet eller købefoder, gerne navnet på foderet).

Ved sygdomsbesøg, medbring venligst:

  • Ved urineringsproblemer: Medbring morgenurinprøve (Obs.: Kun for hunde).
  • Hvis dit dyr drikker eller tisser meget: Medbring morgenurinprøve (Obs. Kun for hunde) samt mål, hvor meget vand dyret drikker på 24 timer.
  • Orm, hvis dette er observeret i afføring eller opkast.