Hjertesygdomme

Åbningstider

Ikke akutte patienter ser vi fortrinsvist mandag-torsdag. I akutte tilfælde kontaktes hospitalet på 35332930

Hvem behandler?

På undersøgelsesdagen bliver du mødt af en dyrlæge og en sygeplejerske med særlige kompetencer indenfor hjertets- og luftvejenes sygdomme. Kardiologiklinikken undersøger og behandler hunde og katte, der er allerede har en diagnose eller er under mistanke for sygdom i hjertet eller luftvejene. Vi står også for udvikling og drift af hjemmeside om hjertesygdom for både dyrlæger og dyreejere.

En dyrlæge og studerende undersøger dit dyr

Dyrehospitalet er et undervisningshospital under Københavns Universitet. Derfor vil der også være dyrlægestuderende til stede ved konsultationen. Du vil blive spurgt af dyrlægen og de dyrlægestuderende om de symptomer, som du har bemærket hos din hund/kat og derefter vil din hund/kat få lavet en klinisk undersøgelse. 

Herefter tager vi sammen stilling til hvilke yderligere undersøgelser, der kan være brug for. Dette kan for eksempel være ultralydsundersøgelse af hjertet (ekkokardiografi), EKG; der er en undersøgelse af hjertets elektriske rytme, røntgenbilleder af hjerte og lunger. Som oftest vil vi lave undersøgelserne i løbet af få timer den samme dag. De fleste undersøgelser kan man få svar på samme dag.

Undersøgelser der tager flere dage 

Nogle undersøgelser kan vi ikke lave uden planlægning. Det er for eksempel Holter-undersøgelser (24-timers EKG) og kikkertundersøgelse af luftvejene. I de tilfælde kan man derfor opleve, at undersøgelserne må foretages af flere omgange.

Vi bestræber os naturligvis på at give din hund/kat en tid så hurtigt som muligt efter den første konsultation i kardiologisk specialservice. Du må dog forberede dig på en vis ventetid, fordi der i perioder kan være mange patienter, som er henvist til samme undersøgelser. Akutte patienter vil altid blive prioriteret først.

Forskning

Kardiologi-gruppen på dyrehospitalet er meget aktiv i forskningen og involveret i mange forskellige studier af hjertesygdomme til gavn for både hunde og katte. Du kan derfor opleve, at vi vil spørge om tilladelse til at bruge resultaterne fra dit dyr i vores forskning. Alle data bruges anonymiseret.

Overordnet målsætning

Det er vores mål at skabe et miljø, hvor du og din hund/kat oplever at møde et professionelt team i en afslappet og venlig atmosfære. Vi tilstræber at overholde alle tidsaftaler, men håber på din forståelse i de sjældne tilfælde, hvor en akut og alvorligt tilskadekommet patient giver anledning til ventetid.

Kardiologiklinikken kan kontaktes via vores reception på tlf. 35 33 29 30 fra 8.30-15.30 eller via henvisningsformular for dyrlæger.

Her fra siden kan man se hvordan en hjerteskanning foregår - Jackson her på videoen er i øvrigt sund og rask