Billeddiagnostik

I afdelingen arbejder 6 dyrlæger og 4 tekniske medarbejdere. Blandt dyrlægerne har vi en professor, en lektor, en adjunkt og to residents (under uddannelse til europæisk specialist).

Udover at udgøre diagnostiske undersøgelser af familiedyr og store husdyr, så underviser vi dyrlægestuderende i billeddiagnostik. Herudover er vi en aktiv forskningsenhed der både samarbejder med andre institutter på Københavns universitet samt eksterne samarbejdspartnere.

Derudover tilbyder vi en henvisningsservice for landets praktiserende dyrlæger.

I Veterinær Billeddiagnostik arbejder vi med forskellige typer af medicinske billeder. Billederne bidrager til at stille en præcis diagnose hos syge dyr. Vi undersøger også raske dyr, f.eks. ved drægtighedsundersøgelser og vurdering af hofter og albuer.

Undersøgelser

Vi tilbyder digitale røntgenbilleder og ultralydsundersøgelser. Herudover foretager vi computertomografi (CT) og gennemlysning (flouroskopi). Alle undersøgelser bliver udført af afdelingens faguddannede personale, og herefter bedømt af de vagthavende radiologer. Vi holder daglige møder hvor undersøgelserne diskuteres i gruppen af radiologer.

Åbningstider

Vi har åbent fra 8.00 til 15.30. Det er altid muligt at komme i kontakt med os på hverdage i dette tidsrum.

Røntgenoptagelser foretages fra mandag til fredag, og vi forsøger altid at minimere ventetiden for både patienter og deres ejere. Udenfor normal åbningstid foretages akutte røntgenoptagelser og evt. ultralydsundersøgelser af vagtpersonale.

Kontakt

Billeddiagnostisk Afdeling
Dyrlægevej 32
1870 Frederiksberg C
Mail: Rontgen@sund.ku.dk
Telefon: 3533 2920
Fax: 3533 2826