Hospitalsbutikken på Dyrehospitalet


Butik og reception

Receptionen er bemandet med veterinærsygeplejersker med stor erfaring i både rådgivning og kundeservice. Receptionspersonalet tager sig også af hospitalsbutikken, hvor du finder et stort udvalg i artikler til dine dyr.

De rådgiver i fodring af alle familiedyr; har taget kurser i ernæring og er derfor godt rustet til alle problemstillinger vedr. fodring af kæledyr. Desuden tager de sig af henvisninger fra praktiserende dyrlæger. Hvis dit kæledyr har særlige behov, så kan vi henvise til vores ernæringsservice for en foderkonsultation.  

 

Information vedrørende fodring af hunde og katte

Fodring/diæt indgår ofte som en integreret del af behandlingen af hunde og katte.

Der er udviklet flere forskellige diæter der tager specifikt hensyn til forskellige sygdomme blandt andet;

  • Nyrediæter der indeholder begrænset mængde proteiner og fosfor der ellers kan belaste nyrefunktionen.
  • Allergidiæter der indeholder proteiner der er skåret i så små stykker at de ikke kan forårsage en allergisk reaktion eller proteiner som dyret med stor sandsynlighed ikke har spist før og derfor ikke kan være allergisk overfor.
  • Led-diæter indeholder en øget mængde fiskeolie samt glucosamin der vides at have en gavnlig effekt på ledfunktionen.
  • Urinstensopløsende diæter er ofte nok til at fjerne sten i urinvejene så operation er unødvendig.

Derudover er der udviklet flere typer af slankediæter. Man bør ikke anvende et normalt vedligeholdelsesfoder hvis ens hund eller kat skal tabe sig da vitamin og mineralindholdet i normalt foder er justeret til at passe med et normalt energi/foderindtag. Hvis dyret får mindre foder får den mindre energi, men den risikerer samtidig at komme i underskud af vigtige næringsstoffer. Slankefoderprodukterne tager derimod højde for det lavere energiindtag og sikrer dermed et korrekt næringsstofindtag.

Information omkring overvægt

Overvægt er et stigende problem i den danske hunde- og katte-population. Det vurderes at 25-40% af de danske hunde og katte er kraftigt overvægtige. Overvægt øger risikoen for flere forskellige sygdomme. For hunde er der fundet sammenhæng mellem overvægt, ledlidelser og bugspytkirtelbetændelse samt forskellige typer cancer. For katte er der fundet sammenhæng mellem overvægt og sukkersyge, urinvejslidelser og hudproblemer. Det er vigtigt at huske på, at hvis en hund eller kat der bør veje 4-5 kg vejer 6 kg svarer det til ca. 20% overvægt. Dette er sammenligneligt med at en person der burde veje 80 kg i stedet vejer 100 kg.

Dyrehospitalet har en ernæringsservice, hvor du kan få udarbejdet en særlig vægttabsplan til din hund eller kat. Du kan bestille en tid i vores reception eller pr. telefon. I hospitalets butik kan du desuden få råd og vejledning om det korrekte foder til din hund eller kat.

 


Dyrehospitalets foderbutiks åbningstider:

Mandag: 8.30-16.00
Tirsdag: 8.30-16.00
Onsdag: 8.30-16.00
Torsdag: 8.30-16.00
Fredag: 8.30-16.00
Weekender og helligdage er der lukket for fodersalg

Telefonservicen på telefonnummer 35 33 29 30 varetages ligeledes af vores receptionspersonale herunder tidsbestillingen samt de generelle spørgsmål.

Udvalg

I butikken fører vi diætfoder fra:

  • Hills
  • Royal Canin
  • Specific

I vores håndkøbsafdeling har vi et omfattende udbud af plejemidler og håndkøbsmedicin til dyr. Vi har blandt andet shampoo, loppemidler og kæledyrsartikler.

Du er også velkommen i vores butik, selvom du ikke skal til behandling med dine dyr, og du kan altid kigge ind til os og få et godt råd om fodring og pleje af dine dyr.

På gensyn i butikken

Hills dyrefoder

Royal canin dyrefoder

                                     

Kruuse dyrlæge                             specific dyrefoder