23. april 2015

Skal din hund eller kat steriliseres?

Kastrations- og sterilisationsklinikken

Kontakt Universitetshospitalet for Familiedyr hvis din hund eller kat skal kastreres, eller steriliseres eller hvis du vil høre mere om mulighederne: telefon 35332930.

Sterilisation af tæver: Kontakt os når den går i løbetid, så finder vi en tid til sterilisation 3 måneder frem.

Hvad koster det?
Vores priser for kastration og sterilisation af hund og kat kan findes her fra siden. Prisen er afhængig af størrelse på jeres dyr.

Hvorfor skal man få sin kat neutraliseret?

Om foråret vogtes der ekstra over eget område. Foto: Emilie Krog-Meyer 

Når man kastrerer en hanhund eller hankat, fjerner man dens testikler, så dyret ikke længere kan gøre et hundyr drægtigt. Det mest almindelige er dog at folk vælger at få deres dyr kastreret af adfærdsmæssige grunde: man ønsker at hanhundene bliver mindre aggressive og strejfer mindre, og for hankattenes vedkommende vil man undgå strinteri og evindelige slagsmål med andre hankatte.

Hunhunde og hunkatte steriliserer man ved at fjerne æggestokkene, så dyret ikke længere kan blive drægtigt. Både rent sundhedsmæssigt og rent praktisk er det bedre at sterilisere hundyret end at give hormonbehandling (f.eks. P-piller), hvis man vil undgå graviditet eller de adfærdsproblemer, man tit ser i forbindelse med løbetid.

Kastration af handyr og sterilisation af hundyr kaldes samlet for 'Neutralisation'.

Fordele ved neutralisation:
Ved at kastrere eller sterilisere jeres dyr undgår I ikke kun uønsket drægtighed og adfærd eller de mange sygdomme i kønsorganer og mælkekirtler. I giver også jeres dyr et mere trygt liv, fordi jeres hund eller kat ikke længere har samme tendens til at strejfe rundt på gader og stræder og blive udsat for biler og fjendtlige, territoriale naboer.

Specialiseret kirurgisk afsnit:
Universitetshospitalet for Familiedyr har sin helt egen klinik, som tager sig af sterilisationer og kastrationer af hunde og katte. Dette særlige, kirurgiske afsnit er derfor højt specialiseret og har stor erfaring inden for netop disse operationer.

Vi prioriterer dit dyrs velfærd og sundhed højere end noget andet, og bruger derfor den nyeste forskningsbaserede viden og mest avancerede udstyr inden for operation, bedøvelse og smertebehandling af hund og kat.

Hvis du ønsker en tid på kastrations- og sterilisationsklinikken eller at vide lidt mere om mulighederne, så kontakt os på 35332930. Du kan også finde vores priser på kastration og sterilisation af hund og kat her fra siden.

Emner