Forskningsprojekter

Sundhed for dyr til gavn for dyr og mennesker

Som en del af det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet (KU-SUND) spiller dyrehospitalet, med dets undervisnings- og forskningsaktiviteter, en meget vigtig rolle som det eneste dyrehospital i Danmark hvor fremtidens dyrlæger modtager undervisning i familiedyrs sygdomme.

Vi har konstant en lang række forskningsprojekter i gang. Jeres klienter har derfor mulighed for at blive tilbudt deltagelse med deres hund eller kat i et af disse forskningsprojekter. 

Vores forskning tager udgangspunkt i de sygdomme kæledyrene naturligt udvikler for eksempel kræftsygdomme, hjertesygdomme eller sygdomme i nervesystemet. Mange af disse sygdomme ses både hos dyr og mennesker og vi samarbejder derfor i vid udstrækning med human hospitaler i forbindelse med vores forskningsprojekter. Den forskning der udføres gavner derfor både dyr og mennesker.

Der er en lang række fordele ved at indgå i forskningen på Universitetshospitalet for Familiedyr:

  • Hunden/katten vil kunne hjælpe andre dyr med samme lidelse
  • Hunden/katten vil bidrage til viden om samme sygdom hos mennesker
  • Projektrelaterede undersøgelser kan betales via forskningsprojekter
  • Klienterne vil få adgang til nyeste viden samt behandlingsform

Hvis det har interesse kan du læse mere om de specifikke forskningsprojekter der for tiden kører på Universitetshospital for Familiedyr samt hvilke patienttyper der søges deltagelse fra.