Skal din hund eller kat steriliseres? – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Dyrehospitalet > Nyheder > 2015 > Skal din hund eller ka...

23. april 2015

Skal din hund eller kat steriliseres?

Kastrations- og sterilisationsklinikken

Kontakt Universitetshospitalet for Familiedyr hvis din kat skal kastreres eller steriliseres

Hvad koster det?
Prisen afhænger af dyrets størrelse. Vores priser for kastration og sterilisation af hund og kat kan findes her fra siden.

Hvorfor skal man få sin kat neutraliseret?
At kastrere et dyr betyder at man fjerner dyrets kønskirtler, hvad enten der er
tale om et handyr eller et hundyr. Man siger også at dyret er blevet ’neutraliseret’.  Der er rigtig mange gode grunde til at få sit kæledyr neutraliseret – det vil for handyrenes vedkommende sige at få fjernet testiklerne (i daglig tale at ’kastrere’) og for hundyrene vedkommende æggestokkene (at ’sterilisere’). 

Både fra et sundhedsmæssigt og et praktisk synspunkt er det langt at foretrække at sterilisere hundyret frem for at give hormonbehandling, hvis man vil undgå graviditet eller de adfærdsmæssige problemer, der ofte ses i forbindelse med løbetid.

Om foråret vogtes der ekstra over eget område. Foto: Emilie Krog-Meyer 

For handyrenes vedkommende vælger de fleste af få kastreret deres dyr af adfærdsmæssige årsager, og specielt for hankattenes vedkommende for at undgå strinteri og evindelige slagsmål med andre hankatte.

Fordele ved neutralisation:
Ved at kastrere eller sterilisere jeres dyr undgår I ikke blot uønskede drægtigheder og adfærd eller de mange sygdomme i kønsorganer og mælkekirtler. I giver også jeres dyr et mere sikkert liv, idet man nedsætter dyrenes risikofyldte tendens til at strejfe rundt på gader og stræder og blive udsat for biler og fjendtligsindede, territoriale naboer.

Specialiseret kirurgisk afsnit:
Universitetshospitalet for Familiedyr har sin helt egen klinik, som tager sig af sterilisationer og kastrationer af hunde og katte. Dette særlige, kirurgiske afsnit er derfor højt specialiseret og har stor erfaring inden for netop disse operationer. Desuden benytter vi os af den nyeste forskningsbaserede viden inden for kirurgi, bedøvelse og smertebehandling, idet vi sætter dit dyrs velfærd øverst på vores prioriteringsliste! 

Hvis du ønsker en tid på kastrations- og sterilisationsklinikken eller at vide lidt mere om mulighederne, så kontakt os på 35332930. Du kan også finde vores priser på kastration og sterilisation af hund og kat her fra siden.