Intern medicin – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Dyrehospitalet > Hvad kan vi? > Intern medicin

Intern medicin

Information til ejere med henvisning til specialservice for intern medicin

Hvad er specialservice for intern medicin ?

På specialservice for intern medicin diagnosticerer og behandler vi hunde og katte med medicinsk sygdom i de indre organer, f.eks. lever, mavetarmkanal, luftveje, nyrer og nedre urinveje. Også hunde og katte med sygdomme i blod/knoglemarv, hormonelle sygdomme og stofskiftelidelser (f.eks. sukkersyge) bliver udredt og behandlet på specialservice for intern medicin.

Hospitalet råder blandt andet over moderne ultralydsscannere, digital røntgen, CT- og MRI-scanner samt udstyr til kikkertundersøgelse af mavetarmkanalen og luftvejene. Hospitalet har også sit eget universitets-laboratorium tilknyttet. Dette moderne diagnostiske udstyr giver de bedste betingelser for at nå frem til en hurtig diagnose.

Specialservice for intern medicin modtager henvisninger internt fra dyrehospitalet samt eksternt fra dyreklinikker/hospitaler i hele landet. Ligeledes står vi til rådighed, hvis du ønsker en second opinion.

Hvad kan du forvente?
Da vi er et undervisningshospital under Københavns Universitet, vil der oftest være dyrlægestuderende til stede ved konsultationen. Du vil blive mødt af 1-2 studerende, som henter dig og dit dyr i venteværelset. De studerende vil optage en sygehistorie (en samtale om de symptomer, som du har bemærket hos din hund/kat og om deres varighed og udvikling) og foretage en indledende klinisk undersøgelse. Herefter fremlægger de deres fund for dyrlægen, hvorefter dyrlægen selv kommer ind i konsultationsrummet og undersøger dyret.

Din hund/kat vil få foretaget en grundig klinisk undersøgelse med fokus på de symptomer, du har bemærket. Herefter tager dyrlægen sammen med de studerende stilling til hvilke undersøgelser, der yderligere er brug for. De indledende undersøgelser såsom blodprøver, urinprøver og røntgenbilleder vil oftest blive foretaget i løbet af samme dag. Mere avancerede procedurer såsom, CT-/MRI-scanninger eller kikkertundersøgelser udføres inden for få dage. Udføres flere diagnostiske procedurer samme dag, eller kræver proceduren, at dyret lægges i narkose, vil dyret blive dagsindlagt. Hjemsendelse foregår typisk mellem 15. og 15.30.

Ved kritisk og intensivt behandlingskrævende sygdom er der mulighed for indlæggelse af dyret på hospitalets intensivafdeling, som er specielt bygget til at varetage de særlige behov, alvorligt syge hunde og katte har.

Afregning for undersøgelserne foregår kontant eller med betalingskort ved hjemsendelse af dyret.

Hvordan forbereder du dig bedst til konsultationen?

  • Medbring information om fodring og eventuel medicinering af din hund/kat (dvs. navnet på medicinen samt styrke og dosis).
  • Medbring information om vaccinationsstatus.
  • Med mindre din hund/kat er yngre end 4 måneder, anbefaler vi, at den fastes fra kl. 22 aftenen før konsultationen. Den må selvfølgelig gerne have adgang til vand.

Hvornår modtager vi patienter?

Vi modtager patienter alle hverdage efter aftale (helligdage undtaget). Er du henvist fra en anden dyrlæge, vil denne få tilsendt en redegørelse, hvor vi informerer om diagnose, undersøgelsesresultater og behandling af din hund/kat, så snart behandlingen er afsluttet.

Kontaktinformation:

Specialeservice for Intern Medicin kan kontaktes via vores reception på tlf. 3533 2930 eller via henvisningsformular for dyrlæger.